Upprop för Carlastiftelsen!

Nu startar vi Carlastiftelsen

För ökad livsglädje för personer med förvärvade neurologiska skador

&

för ett mer jämställt samhälle.

Helt i Carlas anda.

Ge din gåva till kontonummer:
6247 – 911 787 631

Den 21 december 2021 skulle Carla ha fyllt 23 år. Så blev det inte. Den 7 december i år är det istället tre år sedan vår älskade dotter och syster gick bort. Vi i hennes familj har därför valt att starta en insamlingsstiftelse i hennes namn: Carlastiftelsens Insamlingsstiftelse. Nu går startskottet! Vi hoppas att ni vill hjälpa oss att sprida Carlas glädje och kunskap, precis som hon gjorde när hon levde.

Familjen Båtelson samlad, Carla högst upp till höger.

På den nedre raden står stiftarna till Carlastiftelsens Insamlingsstiftelse. Från vänster: storasyster Petra, pappa Erik, tvillingsyster Fredrika, mamma Karin och storasyster Martina.

Stiftelsens ändamål

Carla var en person med enorm livsglädje och stort hjärta. Hon trodde stenhårt på livet och på att göra det bästa av varje dag. Trots hjärntumören som gjorde henne delvis förlamad och outsägligt trött, slutade hon aldrig att att se och uppskatta allt det vackra i livet. Carla brann också för allas lika värde, och hon menade att vi alla har ett ansvar att arbeta för en mer jämställd och jämlik värld. Vi i hennes familj har därför valt att Carlastiftelsen ska ha två ändamål – båda i linje med vem hon var och vad hon trodde på.

Stiftelsens ändamål är:

1. Att främja en god livskvalité för individer med förvärvade neurologiska skador och deras anhöriga, genom utdelning av stipendium till ovan nämnda grupp, samt genom bidrag till relevant forskning inom neurologi och onkologi.

2. Att främja arbetet för kvinnor och diskriminerade gruppers rätt att leva fria och fullvärdiga liv, genom utdelning av insamlade medel till individer och organisationer som arbetar för detta ändamål.

Vill du läsa mer utförligt om stiftelsens ändamål? Klicka här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: